El president Carles Puigdemont va assistir dimarts a la nit a un sopar a Berlín convidat pel partit liberal alemany (FDP), socis de Ciutadans al Parlament Europeu. Es dona la circumstància que l'FDP i Ciutadans formen part de l’ALDE, grup parlamentari que a l’octubre va expulsar el PDeCAT de les seves files.

El sopar, organitzat per la fundació Cinema per la Pau, va tenir lloc a l’edifici històric del Reichsatg, seu del Bundestag, i va tenir la presència de destacats activistes pels drets humans. Puigdemont va seure a la taula principal, juntament amb el cantant Bob Geldof i un diputat de la CSU. Allà el president va coincidir amb activistes pels drets humans. Puigdemont va rebre una efusiva salutació del periodista i dissident turc Can Dündar, exiliat a Alemanya.

Dündar va visitar fa poc el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners, i va escriure un contundent article al diari alemany Zeit Online, on va denunciar la situació dels presos polítics i la injustícia del seu empresonament.