Societat Civil Catalana (SCC) diu que està "preparada" per si cal fer una altra "gran manifestació" a Barcelona com a contraresposta a les mobilitzacions de l'independentisme de cara a la sentència. Així ho han explicat el president i vicepresident de l'entitat, Fernando Sánchez Costa i Àlex Ramos, en una roda de premsa aquest dimecres al matí a la seu de l'entitat per presentar el pla estratègic dels pròxims mesos.

Així, Ramos ha avisat que només convocaran la manifestació si "és necessària", perquè no volen crear "confrontació", però sí que ha volgut deixar clar que estan preparats per si l'independentisme torna a "desbordar els carrers". "Estem preparats per fer una gran manifestació per dir que els carrers són de tots", ha volgut deixar clar.

"Torra és el Boris Johnson català"

En aquest sentit, Sánchez Costa s'ha mostrat preocupat pel "tsunami revolucionari" que creu que està preparant l'independentisme de cara a una sentència condemnatòria als presos, i ha demanat posar fi a la "confrontació" i la "divisió" i "mirar cap al futur amb serenor". "No necessitem més tsunamis revolucionaris que ens portin devastació", ha afegit.

A més, Sánchez Costa ha culpat el president Quim Torra de la situació que viu Catalunya i ha assegurat que és com el "Boris Johnson català", amb referència al primer ministre britànic. Segons el president de l'entitat unionista, Torra defensa una "ruptura irresponsable", i li ha demanat que convoqui eleccions.

Creació de la Plataforma d'Afectats pel Procés

De cara als pròxims mesos, SCC també prepara la creació d'una Plataforma d'Afectats pel Procés que es presentarà el 26 de setembre i unes jornades per al cap de setmana que ve per debatre sobre el model d'immersió lingüística i en què està convidada la secretària d'Estat d'España Global, Irene Lozano.

L'entitat també ha anunciat altres activitats que es duran a terme en els propers mesos, com una "campanya per la neutralitat política", així com la repetició de l'acte de Cervantes que va ser boicotejat fa uns mesos o un altre de salud on està previst que hi assisteixi la ministra del rang i consellers d'altres comunitats autònomes.

També animaran als pares de les escoles que no se senten representats per les seves AMPES perquè estan "copades per l'independentisme" ​que en creïn de paral·leles.