"El pacte garanteix la igualtat entre els espanyols i ha de ser valorat positivament". Aquestes han estat les paraules del president de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas, sobre el pacte per la investidura a què han arribat els de Pedro Sánchez i els d'Albert Rivera.

Posteriorment a una reunió amb el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, Arenas ha explicat que li han traslladat la seva "preocupació pel full de ruta secessionista que està produint un deteriorament de la qualitat democràtica de Catalunya". Però també han demanat que s'arribi a acords per "revitalitzar el projecte comú".

"Estem davant d'un llarg camí", ha admès Arenas, que ha recordat que la reforma constitucional que planteja Ciutadans "necessita més suports". Això sí, el dirigent de l'entitat espanyolista s'ha congratulat que no hi hagi hagut cap pacte "amb els separatistes" perquè diu que "seria una mala notícia". Sobre la possibilitat que a la llarga s'hi integri Podemos, Arenas ha emfatitzat que "s'ha de continuar parlant" amb la condició que "la unió no es pot posar en qüestió".

Els detalls de la trobada

A la reunió, que ha tingut lloc a la seu dels socialistes catalans, hi ha assistit el líder del PSC, Miquel Iceta, i tres representants de Societat Civil Catalana: el president Rafael Arenas; el vicepresident, Joaquim Coll; i el vocal Álex Ramos. La trobada ha estat coneguda gràcies a la difusió que n'ha fet l'entitat, ja que des de Nicaragua ho han evitat. De fet, Iceta ha descartat sortir a fer-ne una valoració davant de la premsa.