El PSC ha celebrat aquest diumenge el seu Consell Nacional on els socialistes s'han reafirmat en la seva postura tant respecte al diàleg com amb els Pressupostos de la Generalitat. Miquel Iceta, el ministre de Cultura i Esports, ha defensat la tasca del govern espanyol per "no només parlar de diàleg, sinó també fer-ho possible", cosa que ha exemplificat amb els indults per als líders independentistes que van ser empresonats per l'1-O, segons informa Europa Press. 

Iceta ha reivindicat "el retrobament entre la ciutadania catalana i entre els catalans amb el conjunt dels espanyols". Per a tal fi ha afirmat que el projecte socialista és la millor eina. 

El Consell Nacional que ha reunit avui als socialistes catalans ha estat el tret de sortida en la formalització del relleu de Salvador Illa a Miquel Iceta al capdavant del PSC. En la jornada d'avui s'ha format la convocatòria del Congrés extraordinari que segellarà el canvi de cicle del partit.

Iceta s'ha mostrat optimista amb el moment que viu el partit afirmant que el PSC viu un moment de ressorgiment i que "ha tornat a la posició de primer partit de Catalunya" després d'una etapa política de tensions i dificultats.

Insistència amb els pressupostos 

Iceta no ha estat l'únic en intervenir al Consell Nacional del PSC, Salvador Illa també ha dit la seva. Seguint la línia optimista i en pro del diàleg del seu predecessor, Illa ha insistit que el PSC estarà "a l'altura" per aprovar els Pressupostos de la Generalitat, sempre que ERC, Junts i CUP no es posin d'acord. 

Tot plegat s'emmarca en l'estratègia dels socialistes catalans, ser una força política exemplar. El mateix Illa ha fet una crida a "actuar amb exemplaritat i buscar acords", com per exemple, per renovar el Síndic de Greuges així com d'altres 112 càrrecs públics catalans que tenen el seu mandat caducat. 

Per la seva banda, però, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha deixat molt clar que no té intenció de pactar els pressupostos amb el PSC. El motiu? "El model que defensem no és el del PSC, segur", ha sentenciat el president, i ha afegit: "Amb la CUP coincidim amb més coses". 

Aragonès ha deixat entreveure que els projectes de futur dels socialistes més enllà del conflicte català no encaixen amb la perspectiva del seu Govern. Un fet pel qual ja han tingut grans discussions anteriorment. El cas de l'aeroport, sense anar més lluny. 

 

 

Imatge principal: Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esports, durant el Consell nacional del PSC / Europa Press