La candidata del PSC per Barcelona a les eleccions espanyoles, Meritxell Batet, no ha descartat que els socialistes puguin arribar a un acord amb Ciutadans per governar a Madrid. En un contacte informatiu, la també ministra de Política Territorial, ha explicat que el PSOE "parlarà amb totes les forces polítiques tot i que l'objectiu és no dependre de ningú".

En la mateixa línia, Batet ha indicat que "ha quedat molt clar quina és la vocació de Cs: escollir governar a Andalusia, manifestar-se a Colón i posar un veto al voltant del partit socialista". Si més no, la candidata del PSC ha assegurat que la seva formació no estableix "ni vetos ni apriorismes".

També ha aprofitat per expressar que en les eleccions generals es decidirà entre l'opció de la "convivència i el diàleg per a l'enfortiment de l'autogovern" o bé la "confrontació i la destrucció de l'autonomia catalana". 

La ministra ha exposat que els socialistes "surten a guanyar les eleccions" i a treure'n "el millor resultat". Per això, ha demanat "fortalesa parlamentària" per poder impulsar les polítiques "que els han quedat per fer". La candidata ha apuntat que no "vetaran ni prioritzaran altres partits" per pactar un nou govern espanyol.

D'altra banda, després que el Tribunal Suprem (TS) hagi rebutjat la petició del president de la Generalitat, Quim Torra, de suspendre de manera cautelaríssima els acords de la JEC, la ministra ha expressat "respecte absolut" per la decisió del Suprem i ha recordat que la neutralitat a les institucions "és fonamental que es mantingui en campanya electoral". Per això, ha constatat que és "bo" que la Generalitat hagi complert la resolució de la JEC.