"Demà em farà mal tot el cos". Malgrat que no ha anomenat directament la qüestió, el president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, ha volgut dir la seva sobre la decisió de Pedro Sánchez d'atorgar l'indult als presos polítics al Consell de Ministres que se celebrarà dimarts.

Ho ha fet en un acte d'homenatge a la comunitat educativa celebrat avui a Albacete, on ha aprofitat la seva mà embenada per escenificar la problemàtica que provocarà la decisió. "Aprofitant que acaba el curs [escolar], en comença un altre a la política espanyola. Segurament demà el que em farà menys mal, com a mínim a mi, serà la mà. Em farà mal quasi tota la resta", ha assegurat en unes declaracions recollides per Europa Press.

Així mateix, també ha donat a entendre que, en la seva opinió, el perdó no hauria de servir perquè l'independentisme insistís en la unilateralitat. "Espero que demà comenci un curs en l'àmbit polític i de la convivència diferent. I que alguns entenguin quin és l'únic camí possible i no el contrari: que cada cop que se'ls aixeca una barrera és per avançar uns metres més en el camí impossible", ha afegit. "El que cal celebrar és la unitat, no la separació, ni la independència", ha dit en un altre tram del seu discurs.

Sánchez: "Hem apostat per la reconciliació"

Sánchez ha explicat avui la seva decisió en un acte celebrat al Liceu de Barcelona. Davant una platea amb 300 convidats, entre els quals representants d'empreses, partits, sindicats o entitats culturals i membres de la societat civil catalana, ha pronunciat la conferència Retrobament: un projecte de futur per a tot Espanya. 

"Algú ha de fer el primer pas. Demà podem canviar la vida de 9 persones i esperem que comencem a canviar la història", ha assegurat, alhora que afirmava que entén el rebuig per part de la societat. Comprenent els motius del rebuig, el govern d'Espanya ha decidit apostar per la reconciliació, aquesta mesura de gràcia ens permetrà començar de nou i fer les coses millor", ha dit i ha recordat que l'indult és una figura plenament constitucional i absolutament legal que "no qüestiona ni revoca la sentència".

 

Imatge principal, García-Page / EFE