A dins, el decorat de la Boheme vestia la posada de llarg de la concessió dels indults que Pedro Sánchez ha organitzat al Gran Teatre del Liceu aquest dilluns. Fora, l'escenografia era una altra, molt més sorollosa, molt més reivindicativa, molt més colorida. Pancartes contra el perdó als presos, estelades i crits de 1-O ni oblit ni perdó. Així és com l'independentisme ha rebut el president espanyol al bell mig de la Rambla. Alguns dels manifestants, convocats per l'Assemblea Nacional Catalana, Arran i els CDR, han compartit amb ElNacional.cat els arguments pels quals protestaven contra el líder del PSOE. "Estem indignats", diuen. 

"Això deixa fora molta gent del territori que estan inculpats, ara vénen amb una proposta tan heterogènia que no saps ben bé què serà". "Els indults se'ls pot posar on li càpiguen" -una afirmació que mesos enrera va fer el propi Oriol Junqueras. "No sabem si el govern català mantidrà la posició, nosaltres sí". "L'amnistia és un unicorn rosa". Són algunes de les frases que han pronunciat els presents a la mobilització de la Rambla. 

Curiosament, mentre alguns situaven l'amnistia com la solució al conflicte, d'altres asseguren que no serviria de res i que plantejar-la és ingenu. 

Sobre la posició que haurà de tenir el govern de Catalunya, amb Pere Aragonès al capdavant, han expressat dubtes.