Més dirigents polítics alemanys qüestionen l'euroordre contra el president català Carles Puigdemont. Divendres passat ho feia la ministra de Justícia del país, la socialdemòcrata Katarina Barley, aquest diumenge ho ha fet un altre membre destacat del Partit Socialdemòcrata (SPD), el veterà diputat Rolf Mützenich (foto).

Aquest membre del Bundestag ha desaprovat a Handelsblatt, el diari de referència del món econòmic i dels negocis, les crítiques del govern espanyol contra Barley per dir que la decisió de la justícia alemanya de deixar en llibertat Puigdemont era "absolutament correcta". Segons Mützenich, l'alliberament del president és "comprensible" i "el govern espanyol ha d'acceptar que la jurisdicció alemanya decideixi, independentment dels requisits polítics".

Mützenich també demana diàleg entre Catalunya i Espanya. "Ja és hora que el govern espanyol busqui una solució política per Catalunya", ha dit. En la mateixa línia, apunta que si aquesta mediació necessita "ajuda de tercers", els estats europeus i la Unió Europea "serien les persones de contacte adequades".

Mützenich, diputat per Colònia des del 2002, insisteix en qüestionar l'euroordre emesa per l'estat espanyol: "El Govern federal ha de considerar si l'ordre de detenció europea i internacional, en virtut de l'experiència amb, per exemple, el poder judicial turc, espanyol o polonès, encara permet un procediment adequat i compleix els principis legals de l'estat democràtic".

En aquest article del Handelsblatt també es recull l'opinió de Volker Ullrich, un altre diputat al Bundestag, en aquest cas del partit d'Angela Merkel (CDU, democristià). En una piulada exposa que "seria un error qüestionar l'euroordre excepte si hi ha un abús de poder polític".