La presidenta Carme Forcadell ja ha arribat al centre penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar. Centenars de persones s'han concentrat a les portes de la presó per traslladar-li el seu escalf i demanar el seu alliberament.

Convocats per l'ANC, Òmnium i els CDR de Tarragona, els manifestants han fet una cadena humana a la carretera que porta al centre penitenciari. Prop de dos quarts dotze del migdia, el cotxe de Forcadell ha entrat a la presó sota crits de "Carme, llibertat". 

Abans de l'arribada del vehicle, els manifestants han «decorat», tal com deien en el seu comunicat, la carretera per on havia de passar el furgó amb elements de color groc, com llaços de color groc a la mitjana o una pancarta en la qual es pot llegir «Carme, et volem a casa». També han escrit a l'asfalt, en el mateix color, els noms de tots els polítics empresonats i han demanat llibertat per a ells.

Forcadell havia sortit de la presó de Puig de les Basses, a Figueres, entre dos quarts de deu i les deu del matí, en un cotxe, acompanyada d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra. Cal recordar que la presidenta va demanar, un cop a Figueres, el trasllat a la presó tarragonina, per tal d'estar més a prop de la seva família, ja que ella és nascuda a Xerta. 

A les vuit del vespre, hi ha convocada una altra manifestació a les portes de Mas d'Enric. L'acte comptarà amb la presència de l'ANC, Elisenda Paluzie, representants d'Òmnium, de l' Associació de Municipis per la Independència (AMI)  i membres de les formacions polítiques.