El conseller Josep Rull ha clavat sis bolets significatius a la fiscal Consuelo Madrigal durant l'interrogatori d'avui al judici al procés, que han mostrat que la membre del ministeri públic no s'havia preparat prou les preguntes.

El primer bolet ha estat quan la fiscal ha assegurat que el full de ruta del Govern parlava de promoure manifestacions "espectaculars", cosa que s'ha demostrat que no consta al document que citava. Rull li ha retret que manipulava el full de ruta i l'ha deixada en evidència.

La segona topada ha tingut lloc amb el tracte pejoratiu que està tenint el català durant el judici, amb la mala pronúncia dels noms propis, el recurs a la toponimia franquista i la prohibició de la traducció simultània. Rull ha retret al tribunal que veu el català "com una amenaça o com un problema", i després ha reivindicat que s'utilitzi el nom oficial de Terrassa.

El tercer bolet ha estat quan el conseller no s'ha estat de parlar dels "piolins" per justificar que el Govern no deixés atracar al port de Palamós el vaixell Moby Dada, i ha quedat clar que a més no ho va decidir personalment.

La fiscal ha intentat bastir l'acusació de rebel·lió amb un informe de Reporters Sense Fronteres sobre la cobertura dels mitjans durant els dies àlgids d'octubre. Un document titulat "Ser periodista a Catalunya, tasca arriscada i complexa" i que la seva pròpia autora, expresidenta d'RFS va haver d'esmenar, com pot comprovar-se a la següent captura. 

WhatsApp Image 2019 02 20 at 13.58.24

Corresponsals com el de Le Figaro, Mathieu de Taillac, o la de diversos mitjans alemanys, Julia Macher, han negat a les xarxes qualsevol persecució.

La fiscal s'ha fet un embolic amb l'autopista A-7, i es pensava que era de competència catalana. Rull li ha hagut de recordar que és una via competència de l'Estat. El fet ha estat motiu de befa a les xarxes.

La fiscal ha intentat manipular després una entrevista de Rull a El Nacional, feta per Carlota Camps. La frase que apareix als folis 97 i 98 de l’escrit d’acusació no apareix en realitat a l’entrevista publicada. De fet, el "literal" atribuït a Rull és un compendi de diverses declaracions que apareixen al llarg d’una entrevista molt extensa i que en molts casos no tenen connexió entre si.