Després de l’aprovació de la llei del Referèndum i de la convocatòria de la votació de l’1 d’octubre, ja de matinada, Junts pel Sí i la CUP han sol·licitat una nova alteració de l’ordre del dia. El motiu: escollir els membres que conformaran la Sindicatura Electoral, l’òrgan que vetllarà pel referèndum. Els cinc integrants han estat proposats i aprovats per Junts pel Sí i la CUP. La resta de formacions han renunciat a presentar aspirants.

Jordi Matas Dalmases

És catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Barcelona. A més, també és president del Consell Rector del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) i membre del Consell Rector de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. El 2014 ja va ser membre de la Comissió de Control del 9-N.

Marc Marsal

És llicenciat en Dret i membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat des del febrer del 2016. És professor associat de Dret Administratiu a la Universitat de Barcelona. Ha fet diverses estades d’investigació a la London School of Economics and Political Science i a l’Institut Universitari Europeu, a Florència. És membre de la Comissió de Control de les Consultes.

Josep Pagès

És llicenciat en Dret i especialista en Dret administratiu. Des de l’any 1990 és membre del cos superior de l’administració de la Generalitat. El 1999 va integrar-se en el cos de l’advocacia de la Generalitat, d’on ara està en excedència. Ha estat advocat en cap del Departament de la Presidència i del Departament d’Universitats.

Tània Verge

És professora del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. És directora de la Unitat d’Igualtat de la UPF, àrea cap a la qual ha orientat la seva investigació acadèmica. Concretament s’ha centrat en els partits polítics i en la interacció entre gènere i política.

Marta Alsina

És una advocada especialitzada en dret privat i responsabilitat civil. Té més de 27 anys de trajectòria professional en aquests àmbits. L’octubre del 2016 va ser censurada per fer servir el català en un judici. La jutgessa d’Olot va ser sancionada per la censura.