Sindicats del Cos Nacional de Policia s'han revoltat davant la decisió del Fernando Grande-Marlaska, de concedir l’ingrés a l’Orde al Mèrit Policial al comissari dels Mossos d’Esquadra David Boneta i han reclamat al titular d’Interior que faci marxa enrere. El motiu que al·leguen per demanar la retirada de la condecoració és que Boneta és afí a l’independentisme

El Sindicat Unificat de la Polícia (SUP) i el Sindicat Professional de la Policia (SPP) han fet arribat al ministre la seva disconformitat per haver condecorat Boneta amb una creu amb distintiu blanc del cos de Policia malgrat la seva afinitat a l’independentisme i recorden que va declarar com a testimoni del conseller Joaquim Forn al judici al procés. David Boneta és actualment el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central. 

Innecessari, ofensiu i gratuït

El SUP ha fet pública una nota on considera que es tracta “d’un gest innecessari, ofensiu i gratuït” pel polèmic perfil del comandament dels Mossos. “Una decisió d’aquest abast només pot haver estat adoptada des de la incompetència o des de la temeritat i ha generat una sensació àmplia d’indignació.

El sindicat denuncia un greuge comparatiu per part del ministeri per distingir un comandament dels Mossos i, per contra, no haver condecorat els agents policials que van participar en el dispositiu del 1-O. El SUP troba una injustícia que es privi d’una recompensa professional “per intervencions arriscades i meritòries” els agents de l’1-O, i per contra, es condecori un comandament “proper al secessionisme polític”.

De la seva banda, el president nacional del SPP, José Antonio Calleja, recorda en una carta enviada al ministre que Boneta ha fet “de manera expressa i en reiterades ocasions manifestacions que denoten la seva alineació amb postulats polítics dels responsables de la Generalitat”. Aquesta alineació, afegeix, l'inhabilita per rebre la condecoració.