El Síndic ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, i especialment el conseller d'Interior, Miquel Buch, informació sobre el dispositiu de seguretat que Mossos d'Esquadra va planificar i que, en vista de les imatges aparegudes als mitjans de comunicació, van resultar insuficients

Per altra banda, des del Síndic ja han condemnat tota forma de violència, des del respecte a les manifestacions reivindicatives dels ciutadans, en exercici dels drets polítics de llibertat d'expressió i de manifestació que s'han d'exercir amb respecte dels restants drets i llibertats. Així, considera que és el mateix govern el qui ha de garantir que les actuacions commemoratives i reivindicatives també permetin un desenvolupament de l'activitat ordinària dels ciutadans i l'exercici dels drets de tothom. 

Malgrat tot, reconeixen que no poden fer una valoració perquè no tenen totes les dades disponibles sobre el que va passar. Així, consideren necessari fer una petició d'informació sobre com va tenir lloc l'actuació i la valoració que els comandaments policials fan sobre les possibles disfuncions que s'hagin pogut produir. Cal recordar que el Síndic ja s'ha adreçat al Departament d'Interior amb relació amb el dispositiu policial que es va planificar davant les manifestacions convocades el passat dia 29 de setembre.