Nova denúncia contra la repressió de l'Estat espanyol a Europa. El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha viatjat aquest dimarts fins a Estrasburg per reunir-se amb la nova comissària de drets humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatović. Durant la reunió, Ribó ha entregat a la comissaria un informe sobre "la vulneració de drets fonamentals i llibertat públiques" a Catalunya després de l'1-O i en aplicació del 155.

El síndic també ha expressat durant la reunió "la seva preocupació per la precarietat democràtica a l’Estat espanyol" arran del procés català, segons s'explica en un comunicat.

Durant la visita a Estrasburg, Ribó també s'ha reunit amb Günter Schirmer, responsable d’Afers Legals i Drets Humans del Secretariat de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa; Christos Giakoumpoulos, de la Direcció de Drets Humans i Estat de Dret, i Hugh Chetwynd, cap de secció del Comitè de Prevenció de la Tortura.

El Síndic també ha demanat als organismes amb els que s'ha reunit "que verifiquin que l’Estat espanyol faci efectiu el compromís assumit de realitzar una investigació per les càrregues policials de l’1-O", tal com es va comprometre el llavors ministre d’Exteriors espanyol Alfonso Dastis, amb el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjørn Jagland, en el marc d’una reunió.