Un grup de suport a Twitter a Salvador Illa ha equiparat la "irrupció il·lusionant" de la seva candidatura amb l'arribada de Barack Obama a la presidència dels Estats Units. Les crítiques i les mofes que ha provocat aquesta idea ha fet que el perfil esborrés el tuit hores després.

"No havia vist una irrupció tan il·lusionant en política des de l'arribada de Barack Obama a la presidència dels Estats Units i amb això no és que l'estigui comparant amb Salvador Illa, però el clima que s'ha generat és molt similar", assenyalava la piulada.

tuit obama illa

El compte, darrera del qual hi hauria militants vinculats, no està lligat al PSC ni a la campanya socialista de manera oficial, però sí que és seguit per membres destacats del partit, com el primer secretari, Miquel Iceta, la viceprimera secretària, Eva Granados, o el mateix Illa, entre altres.

El perfil de Twitter, que compta amb pocs mesos de vida, està ple de missatges que miren d'enaltir la figura del ministre de Sanitat amb tot d'entrevistes, intervencions, articles i notícies sobre el dirigent. També hi ha alguns vídeos i missatges dedicats a criticar l'independentisme i els seus dirigents.

El PSC, confiat per les enquestes

De tots els partits que hi ha al Parlament, el PSC és el que més clar té que no hi ha motius per ajornar les eleccions. Així ho han afirmat el mateix Iceta o Granados. "És l'obligació del Govern que tots els catalans puguin votar. Està en mans de l'Executiu i el Procicat establir les mesures necessàries", va dir Granados.

Aquest posicionament tan clar dels socialistes coincideix amb un moment en què les enquestes han disparat la intenció de vot per al seu partit. De fet, així mateix ho va reivindicar Granados, que també va celebrar que algunes enquestes situaven el candidat del PSC, ministre Salvador Illa, com el preferit de la societat per ser president.

Els seus socis al govern espanyol, però, es mouen en direcció contrària. La líder de CECP, Jéssica Albiachha assegurat que li costa imaginar-se "unes eleccions amb els hospitals al límit i a punt del col·lapse". Per Albiach, si s'acaben posposant les eleccions, l'ajornament no pot ser 'sine die' i hauria de tenir una proposta "ferma" de data alternativa. La líder morada ha reclamat responsabilitat als partits perquè la decisió no l'hagi d'acabar prenent un jutge.