L'artista Santiago Sierra, autor de l'obra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' que ha sembrat la polèmica en l'última edició d'Arcomadrid, no descarta crear una segona part de la seva obra protagonitzada pel president de la Generalitat Carles Puigdemont, l'exdiputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel o el raper Valtònyc.

L'obra retirada la setmana passada a la fira es componia de fotografies pixelades de fins a 24 persones amb una breu explicació dels motius pels quals havien estat empresonats.

Apareixen el president d'ERC, Oriol Junqueras, el diputat de Junts per Catalunya i expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cruixat.

En una entrevista concedida a laSexta, l'artista ha indicat que "s'estan produint nous casos" com els dels rapers Pablo Hásel o Valtònyc, aquest últim condemnat a tres anys i mig de presó per delictes d'enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona, i amenaces pel contingut d'algunes de les seves cançons publicades a Internet.

Sierra ha destacat que n'hi ha "dos que caminen per allà per l'estranger que, quan caiguin per Espanya, els detindran", en al·lusió a Carles Puigdemont i Anna Gabriel, pel que ha afegit que es podria continuar amb la sèrie.

"Si no censuren mai més una obra d'art, m'agradaria proposar-los d'exposar l'any que ve la continuació d'aquesta sèrie perquè crec que això va per llarg", ha reblat.

'Presos polítics a l'Espanya contemporània' s'exposarà al Museu de Lleidas el 8 de març.