Si res no ho impedeix aquest dilluns serà el setè dia consecutiu de protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél. A Barcelona, on s'estan produint els majors enfrontaments i aldarulls com a conseqüència del xoc entre manifestants i Mossos d'Esquadra, la convocatòria ja ha fixat com a objectiu la dissolució de la Brigada Mòbil.

"Brimo dissolució. Qui sembra repressió, recull la ràbia. Assenyalem els culpables. Només lluitant tenim futur". Aquest és el lema amb què els CDR han convocat aquesta tarda a les 19h a Arc de Triomf, molt a prop del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els CDR, però, no són els únics que volen fer desaparèixer la unitat antiavalots de la policia catalana. La CUP també ho ha demanat. I tot i ser només la cinquena força del Parlament amb nou diputats, és clau per a la formació d'un nou Govern independentista, ja que ERC i JxCat sols no sumen.

Els activistes independentistes volen, doncs, augmentar la pressió sobre aquesta part del cos que dissabte passat va tornar a centrar totes les crítiques per la seva actuació al carrer Gran de Gràcia de Barcelona. En un moment de molta tensió, els antiavalots van rodejar un grup compacte de dos o tres centenars de persones i van carregar-hi, produint imatges de pànic. Finalment, els manifestants van acabar sent conduïts per un carrer molt estret fins arribar a la plaça Lesseps.

Tot i que el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, es va reunir ahir amb la cúpula i els sindicats i va tancar files amb el cos, una important part de la societat i de la classe política reclama canvis. Els comuns, ERC i alguns dirigents de JxCat, inclòs el president Torra, van condemnar l'actuació dels Mossos en aquest punt de la protesta.

Altres protestes

A Tarragona, els CDR han convocat també a les 19h a l'estàtua dels Despullats i han demanat als que assisteixin que portin una foto del rei Felip VI, amb tota probabilitat, per cremar-la.

A Girona, la protesta tindrà lloc a la plaça Primer d'Octubre a les 19h. "Tombem aquest sistema que ens condemna a una vida de misèria i repressió. Lluitem per derogar els articles del codi penal que han permès l'empresonament d’en Pablo Hasél", insten.

A Barberà del Vallès (Vallès Occidental) la manifestació s'iniciarà a la plaça de la Vila a les 19h. "Fartes de la repressió policial, sortim als carrers. No callem davant els abusos de poder", critiquen.

A Tortosa (Baix Ebre), on ahir també va haver-hi una protesta davant de la comissaria dels Mossos, la convocatòria és a les 20:15h a la plaça Alfons XII. "Més que mai, continuem a la plaça reclamant llibertat!", han reivindicat.