El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha titllat d'"inadmisible" l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra d'aquest dissabte al carrer Gran de Gràcia en el marc de la cinquena nit de protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél. Els Mossos van carregar, tal com es pot veure en les imatges, amb duresa contra els manifestants en aquest punt, un fet que va provocar una autèntica estampida dels manifestants cap al carrer Nil Fabra, que és realment estret.

Davant aquesta actuació, en un missatge a les xarxes, Torra ha lamentat que "van passat moltes coses que no haurien d’haver passat". "Inadmissible en el país que volem lliure per a expressar-nos i manifestar-nos", ha assegurat l'expresident.

La resposta de Sàmper

Per la seva banda, tot i que ser prudent perquè ha explicat que no tenia prou informació, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper ha apuntat que només es va intervenir durant "un minut, amb una força mínima i sense cap ferit", però s'ha mostrat disposat a revisar l'actuació i depurar, si cal, responsabilitats.

Situació límit

El balanç definitiu de detinguts en la  cinquena nit d'aldarulls a Catalunya ha estat de 38 persones: 2 a Tarragona, 1 a Lleida i 35 a Barcelona. 

La conselleria d'Interior es trobarà avui mateix amb els sindicats de Mossos d'Esquadra, que han demanat reunir-se de forma "urgent" amb el conseller per abordar la "greu situació generada en les darreres jornades a propòsit dels desordres públics i les crítiques" al cos. La trobada es farà en ple debat sobre l'actuació del cos en les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasel, i després que Sàmper demanés una revisió "urgent" del model d'ordre públic a Catalunya. Els propis sindicats han avisat que el col·lectiu de mossos està "molt crispat" per les crítiques.

De fet, la mala maror és tanta que s’ha plantejat entre el col·lectiu la possibilitat fer dur a terme  una vaga de zel (peticions de baixes) que deixaria el cos sense efectius.