Els Mossos d'Esquadra han fet set detinguts, un d'ells menors d'edat, en el marc dels aldarulls que hi ha hagut aquest divendres a la nit a Terrassa durant una manifestació en contra de l'empresonament del cantant de rap lleidatà Pablo Hasél.

L'acció va començar a les vuit del vespre davant l'Ajuntament, on es van concentrar unes 200 persones, segons xifres de la policia. Els concentrats es van traslladar després cap a la comissaria de la Policia Nacional, però van trobar un bloqueig d'agents de la Brigada Mòbil dels Mossos.

Llançaments d'objectes i pirotècnia

Allà hi va haver llançaments d'objectes contundents i pirotècnia a la línia policial, a escassos metres de la manifestació. Els Mossos van acabar carregant i van dispersar la manifestació.

Els Mossos han relatat que els manifestants els han llançat petards i pirotècnia, pedres, ous, llaunes i altres objectes. Després de la càrrega policial i de la dispersió, un grup d'esvalotadors va començar a fer barricades i cremar contenidors per la zona del centre de la ciutat i va provocar danys a una entitat bancària, ha afirmat la policia. Fins a un quart d'onze de la nit els Mossos van detenir set persones, una de les quals menor d'edat.

cargas policiales terrassa manifestación 2602 FUEGO

Foc a la Rambla de Terrassa durant les protestes / Vécu

Els participants demanaven la dissolució de la BRIMO

La manifestació estava encapçalada per una pancarta amb el missatge "La lluita del jovent, el futur del nostre poble" i reclamaven llibertat d'expressió i la dissolució de la Brigada Mòbil (BRIMO), unes demandes similars a les que s'han pogut veure a les nombroses protestes després de l'empresonament de Hasél.

En els primers minuts de la manifestació, el gruix de manifestants va rebutjar l'actuació d'un grup reduït de persones que havia començat a ser agressiu amb alguns comerços locals i el mobiliari urbà.

Foto principal: Una ambulància atén un ferit durant les protestes / Arran