Després de destacar la gran activitat de Victòria Alsina, la seva predecessora, a la conselleria d'Exteriors, Meritxell Serret ha volgut allunyar-se de una de les grans apostes de l'exconsellera de Junts que girava al voltant de la seva visita a Israel i també l'obertura d'una delegació del Govern en aquest territori, quelcom que xocava de ple amb la resolució que s'havia aprovat al Parlament amb el suport de ERC, PSC, comuns i la CUP en que s'acusava aquest país de practicar un "apartheid" en determinats territoris. Junts s'hi va oposar i Alsina va dedicar part de la seva tasca com a consellera en enfortir els llaços entre Catalunya i aquest Estat, tot i el que s'havia aprovat al Parlament i l'opinió d'ERC. Ara, la nova consellera, Meritxell Serret ha refredat les ambicions d'Alsina, tot afirmant que "no està del tot consolidat" l'escenari d'obrir una delegació catalana a Israel, segons ha dit en una entrevista a La 2. En ella, també ha manifestat que el Govern respecta al 100% tot el que aprova el Parlament, en referència a la polèmica resolució. 

Aquest era un dels grans projectes d'Alsina, però Serret ha assegurat que la prioritat del Departament amb ella al capdavant serà consolidar l'actual xarxa de delegacions, que la consellera de Junts es va dedicar a ampliar. Durant la seva trobada en el traspàs de conselleries, Serret ja es va manifestar en aquesta línia, asseugrant que les delegacions són "la joia de la corona", però en cap moment es va referir a la d'Israel. Ara, preguntada per si creu que es respecten els drets humans a la franja de Gaza, la consellera ha respost que el Govern no ha pres una "posició concreta" sobre aquest tema, afegint que és una zona amb un conflicte armat i que hi ha situacions en què els drets humans "estan en perill". Així, Serret ha evitat utilitzar el terme "apartheid", tot i que el seu partit va aprovar la resolució al Parlament. En aquell ple, Serret assegurava que el que està passant a Israel respecte a la població palestina dista de ser una aposta per una resolució democràtica a un conflicte polític i que és una actitud que alimenta l'enquistament del conflicte. 

Retret de Junts a Serret 

Des de Junts, ja han reaccionat a les paraules de la consellera Serret, tot censurant el seu discurs, que va en la direcció oposada del que durant l'últim any i mig ha anat manifestant Alsina. "Lamentem aquestes declaracions de la consellera d’Exteriors, Meritxell Serret, i l'animem a continuar la bona feina amb Israel feta per la consellera Victoria Alsina i el secretari Gerard Figueres. Catalunya i Israel tenim molt en comú i ens cal cooperar en benefici de tots", han expressat en una piulada els exsocis de Govern d'ERC des del seu perfil de Twitter sobre política internacional. Mentrestant, Alsina no s'ha pronunciat. 

Piulada Junts Internacional

Enmig de la campanya a Junts sobre la seva continuïtat al Govern (Alsina es va mostrar manifestament a favor de quedar-s'hi), la consellera va tornar a posicionar-se a favor  de l'Israel, assegurant que la resolució aprovada al Parlament amb el suport d'un 60% dels diputats catalans, estava fora de lloc. Abans, ja havia deixat clara la seva opinió: "Jo vull remarcar que les relacions entre Israel i Catalunya són de sempre molt bones. Aquell dia de la votació jo estava representant Catalunya a l'exterior, i recordo que vaig telefonar l'ambaixador d'Israel i li vaig dir que en cap cas això era la posició de Catalunya ni tampoc de la població catalana. Des del PSC van lamentar les paraules de la llavors consellera, assegurant que suposaven un menyspreu pel Parlament.