El cantautor Joan Manuel Serrat és a punt de fer una gira d’un any arreu del món per revisar el seu àlbum Mediterráneo, de l'any 1971. Abans de marxar, el cantautor barceloní ha preparat una antologia amb tota la seva obra en català, anomenada Discografia. Es tracta d'un total d’onze treballs més un disc amb les seves primeres gravacions en single i un llibre amb les lletres de tots els temes, fotografies i textos explicatius. En una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha parlat d'aquest darrer treball, ha assegurat que no està a favor que hi hagi gent a la presó, "al contrari".

Tot i això, el cantautor ha explicat que, tal com ja ha dit altres vegades, no està d'acord "amb el plantejament que es va fer del referèndum de l'1 d'octubre" perquè, segons ell, "es va fer amb una llei que no es va votar ni consultar al Parlament". Opina el mateix de la llei de Transitorietat: "Aquesta llei ho és tot menys una demostració de democràcia". 

Serrat ha explicat finalment que és crític amb el PP però que, al mateix temps, pensa que "la independència no és la salvació de Catalunya". Com a conclusió ha sentenciat que "amb tot el meu respecte pels sobiranistes... la via unilateral és inconstitucional".