El Parlament va posar en marxa aquest dilluns el seu pla d'igualtat amb una jornada amb experts internacionals. En el discurs d'obertura de la jornada, el president del Parlament, Roger Torrent, va fixar que el "gran repte i el gran objectiu" del pla és que la presència de dones en els òrgans de decisió de la cambra catalana sigui com a mínim amb igualtat de condicions que els homes diputats. I en aquest sentit, ha admès la "fotografia dolorosa" de la Mesa actual, amb només una dona de 7 membres.

Com a resposta i després d'aquesta jornada a la cambra, la portaveu de Catalunya En Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha decidit posar en marxa una campanya en defensa del paper de la dona en el món de la política; ho ha fet sota el hashtag #SerPolíticaÉs. La líder dels comuns anima les "regidores, senadores, diputades i dones de la política" a dir-hi la seva.

La seva crida ha tingut èxit ja que en poques hores la xarxa està a vessar de missatges de dones que denuncien alguna situació de discriminació per motius de gènere o bé expliquen algunes experiències viscudes que no estan disposades a repetir. 

La consellera de Slaut, Alba Vergés, es pregunta perquè li pregunten tantes vegades com concilia la vida professional amb la personal i a un home polític mai se li fa la mateixa qüestió.

La diputada d'ERC al Parlament Jenn Díaz critica que es parli més del seu aspecte físic que de la seva feina o bé "esperar que tots els homes parlin a les reunions" encara que ho facin per "no afegir res al debat" i per ocupar "temps i espai".

Per la seva banda, la diputada de JxCat Anna Geli aprofita per denunciar la situació de les preses i exiliades polítiques catalanes (Carme Forcadell, Dolors Bassa, Clara Ponsatí, Anna Gabriel, Marta Rovira i Meritxell Serret): "#SerPolíticaÉs que l'Estat espanyol utilitzi tot l'aparell per empresonar-te si no t'exilíes només per obeir el mandat del poble". A més, Geli aprofita per criticar que les preses "quedin més invisibilitzades" que els presos i exiliats homes.

Aquest hashtag no només ha triomfat entre les dones polítiques; alguns homes també l'han emprat per donar suport al moviment. És el cas del president del Parlament, Roger Torrent, que en una piulada ha assegurat que vol "desterrar el patriarcat" i ha afegit que no vol que històries com les que s'expliquen sota el hashtag #SerPolíticaÉs "es tornin a repetir mai".

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha indicat que en una ocasió va haver d'aguantar que un altre batlle li demanés que es "tranquil·litzi" i després li pessigués la galta "com a una nena petita".

La iniciativa també ha arribat al País Valencià de la mà de Marta Sorlí, diputada per Compromís al Congrés dels diputats. Sorlí reporta que ha patit retrets de gent que s'ha preocupat més pel seu aspecte físic que pels seus problemes professionals.

Aquests només són alguns exemples dels molts que inunden la xarxa des de fa unes hores. Altres personalitats com Sílvia Casola, la presidenta d'ERC d'Hospitalet de Llobregat, Eva Panisello, Consellera Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya o bé Meritxell Budó, presidenta del Fons Català de Cooperació i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona.