Albert Rivera ha presentat a Pedro Sánchez un pla per a combatre el "tsunami de violència": enviar tota la policia espanyola que pugui a Catalunya. Així li ho ha traslladat el líder de Ciutadans la reunió que han mantingut a La Moncloa després dels aldarulls de Barcelona. D'aquests n'ha responsabilitat el president Quim Torra, que el dirigent unionista ha reclamat que sigui cessat amb un "155 de veritat", com ha descrit. Ha criticat que el cap del Govern “talli carreteres” com els manifestants. “Si això fa avui, què no farà demà, el divendres o el diumenge?”, s’ha preguntat. "“Amb serenitat però sense complexos, apliquem junts ja el 155”, ha insistit.

Després de no voler reunir-s’hi durant els últims mesos, Albert Rivera sí que hi ha accedit aquest cop, després dels incidents registrats aquest dimarts a Catalunya en les protestes contra la violència (tot i que hauria preferit a tres bandes). I li ha demanat un “pla per a blindar Barcelona i Catalunya davant del tsunami de violència”. Com es concreta això? “Li he demanat que tots els efectius disponibles per ajudar han d’estar a Catalunya”, ha defensat.

En aquest context, el líder unionista ha advertit que “17.000 agents dels Mossos són insuficients, i per això aplaudirà “l’enviament de tots els policies que faci falta”. També ha avisat que “la Llei de Seguretat Nacional és insuficient”, perquè Torra continuaria al capdavant del comandament de la policia catalana. “Avui a Catalunya hi ha un incendi que es diu tsunami de violència”, ha insistit.

I Rivera ha tornat a reiterar que “cal aplicar la Constitució”, o el que és el mateix, aplicar el 155. Un “155 de veritat” que, segons ell, ha d’”acabar amb el principal escull”: el president Torra, que hauria de ser cessat. “Amb un conductor suïcida només podem anar a l’abisme. Cal aplicar el 155, però un 155 de veritat, planificat, amb un calendari i mirant les competències”, ha assegurat.

“Estic disposat a estar al costat del govern d’Espanya, perquè és el govern d’Espanya”, ha defensat el president de Ciutadans, que no obstant això ho ha supeditat a la necessitat d’adoptar aquestes mesures. “Hi estarem al costat sempre que el govern estigui disposat a no tancar la porta a tots els resorts de l’Estat”, ha conclòs.