Els Mossos d'Esquadra i el Cos Nacional de Policia han practicat almenys dinou detencions en el marc de les protestes que hi ha hagut a diversos indrets del país aquest dijous a la nit. És la quarta nit d'aldarulls en el context de les mostres de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

Segons han informat aquest divendres els Mossos, el número total de detinguts a Catalunya és de dinou persones: quatre a Barcelona, cinc a Girona, dos a Lleida, dos a la zona central i sis a Tarragona.

De les sis persones arrestades a Tarragona, tres d'elles van ser detingudes pels Mossos, dos per la Policia Nacional i l'altra per la Guàrdia Urbana d'aquesta ciutat.

Les dinou persones han estat detingudes per desordres públics i per "atemptat a agents de l'autoritat," a l'espera de que passin a disposició judicial. 

Nova jornada d'aldarulls

Un dels punts neuràlgics dels aldarulls ha estat novament la ciutat de Barcelona, on hi ha hagut enfrontaments entre manifestants i policia, barricades en flames, llançament d'objectes contra els cossos de seguretat i càrregues d'aquests per dispersar els grups.

També hi ha hagut aldarulls a Girona, igualment amb enfrontaments de manifestants amb policies, trets de pilotes de goma i projectils de foam i llançament d'objectes.

A Barcelona també hi ha hagut actes vandàlics contra mobiliari urbà o contra algun establiment comercial. S'han fet destrosses, per exemple, en una seu bancària i s'han incendiat taules, cadires i tendals de terrasses.