Quan semblava que tot havia acabat, la manifestació ultra de la plaça Artós s'ha mogut cap al centre de la ciutat de Barcelona, i al carrer Aragó han començat els enfrontaments entre manifestants i Mossos d'Esquadra

Això a només una cantonada de distància d'on 13.000 persones continuaven concentrades en la convocatòria dels CDR. Les dues manifestacions no s'han arribat a trobar, però s'han fet barricades, algun foc encès i s'han sentit els primers trets dels Mossos d'Esquadra.

Després, la policia ha desaparegut deixant diversos grups radicals descontrolats per la ciutat, que han provocat incidents i agressions.

Han coincidit diversos grups en el mateix moment a la mateixa zona. D'una banda, la manifestació dels CDR que no s'ha acabat de dissoldre; de l'altra, els ultres que han pujat el carrer Aribau cridant "Viva España" i, també, un grup d'antifeixistes que va per rambla Catalunya a l'altura del carrer Mallorca.

Els Mossos han demanat a tothom que sigui a la zona que marxi i ha informat que s'està treballant perquè els dos grups no es trobin. 

En un primer moment, els Mossos no han encapsulat els manifestants de la plaça Artós, que han baixat descontrolats fins al centre de la ciutat cap a on hi havia la manifestació dels CDR. Tampoc han tallat amb prou previsió els accessos a la Diagonal amb passeig de Gràcia, que és on hi havia la concentració multitudinària. I quan tot semblava que havia acabat, han començat els enfrontaments. Els Mossos no han posat cap barrera efectiva per evitar la trobada i han començat els enfrontaments. Primer amb els ultres. I després amb grups d'antifeixistes i CDR campant a la seva, de nou, i fent barricades de foc.

Després uns i altres han jugat al gat i la rata per trobar-se. El grup ultra, armat amb pals i bats de beisbol. I el grup d'antifeixistes, amb pals de ferro, ha començat a encendre, una nit més, contenidors per fer barricades. És la quarta nit d'aldarulls a la ciutat de Barcelona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat