El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha demanat explicacions després de conèixer la xifra d'assistents a la manifestació d'aquest dissabte contra la sentència del judici al procés. 

En declaracions a TV3, Mauri ha titllat d'"inadmissible manipular les dades d'assistència". "Fa dos anys vam omplir el carrer Marina fins la Sagrada Família com ara", ha indicat el vicepresident de l'entitat cultural recordant que en aquella manifestació es va xifrar l'assistència en 750.000 persones.

Davant del que Mauri considera una "manipulació" de dades, ha demanat explicacions al responsable de seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle. 

Des de l'ANC, la seva presidenta, Elisenda Paluzie, també ha carregat contra la Guàrdia Urbana de Barcelona i, sobretot, contra el seu responsable polític, el regidor Albert Batlle. En aquest sentit, la presidenta de l'Assemblea ha avisat que estarà pendent de "quina xifra dona demà diumenge" la Guàrdia Urbana a la manifestació de Societat Civil Catalana. Amb tot, Paluzie ha recordat que "l'objectiu d'avui era omplir el carrer Marina, que és el mateix que es va fer fa dos anys i s'ha omplert".

Mauri i Paluzie no són els únics que s'han dirigit a Albert Batlle; l'exdirector general de seguretat de la Generalitat als anys 80, Miquel Sellares, ha acusat Batlle de "desprestigiar la Guàrdia Urbana" i li ha preguntat "amb quin mètode" s'ha fet el recompte de manifestants. 

Per la seva banda, el president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha indicat que "des de que el PSC té la Guàrdia Urbana de Barcelona, els números no quadren amb les imatges".

El cantautor Lluís Llach ha indicat, en to irònic, que la Guàrdia Urbana "portava les ulleres amb els vidres a l'inrevés".