La Guàrdia Urbana ha reduit a unes 350.000 persones les que assisteixen a la manifestació de l'ANC i Òmnium al carrer Marina de Barcelona.

La manifestació celebrada fa dos anys al mateix carrer Marina, just després de l'empresonament de mig govern i de l'exili de l'altra meitat, en el mateix tram, es va xifrar en 750.000 persones, abans de la incorporació d'Albert Batlle com a responsable de Seguretat de l'Ajuntament. No obstant, aquell va ser un acte únic, mentre la marxa d'avui arriba després de 13 dies de mobilització contínua.

La manifestació ha començat a les 17 hores, i ha circulat amb crits a favor de la llibertat dels presos polítics i de la independència. La marxa té el suport de centenars d'entitats catalanes. L'ambient és reivindicatiu i festiu, i els assistents porten nombroses estelades, i algunes banderes negres de no-rendició.

Algunes pancartes que es veuen, moltes d'elles escrites en cartrons i cartulines, assenyalen "UE, on són els nostres 1,7 milions de vots a les eleccions del 2019?", "Quan la llei és injusta el correcte és desobeïr", o "se'ns ha acabat la paciència volem la independència", "Prou repressió" i "Spain is a fascist State", a més d'altres que reclamen "llibertat", "autodeterminació" o "amnistia".