La reunió entre els sindicalistes dels Mossos d'Esquadra i la Conselleria d'Interior va acabar aquest dijous sobre les 20:40 hores sense un acord concret, encara que el departament va fer una nova proposta als agents després de gairebé 12 hores de negociacions.

Un total de 15 representants sindicals dels Mossos s'havien tancat des de migdia a la sala de la Conselleria on es feien les negociacions, en protesta pel desacord amb el departament per les seves condicions laborals i després que els representants d'Interior es retiressin de la mesa de negociació per tornar a la reunió abans de les 19 hores.

Des del migdia hi va haver agents manifestant-se a prop de la Conselleria d'Interior i al seu vestíbul, i a la tarda uns 200 agents de Mossos d'Esquadra van tallar --en diferents moments-- el passeig de Sant Joan, la Gran Via, el carrer Aragó i l'avinguda Diagonal de Barcelona, convocats per sindicats i el col·lectiu MosS.O.S.

EL NACIONAL Mossos tallin passeig Sant Joan 4 Sergi Alcàzar

EL NACIONAL Mossos tallin passeig Sant Joan 2 Sergi Alcàzar

Els Mossos tallen el passeig de Sant Joan / Sergi Alcàzar

El director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, va explicar en declaracions als periodistes que les negociacions amb els sindicats van repassar 15 reclamacions sindicals i del col·lectiu MosS.O.S. i que en l'actualitat estan en "nivells alts de resolució" o resoltes definitivament --encara que algunes no depenen exclusivament d'Interior-.

L'escull en les negociacions es va produir arran d'un d'aquests 15 punts referent a l'equiparació salarial amb els Bombers de la Generalitat que els sindicats de Mossos demanen partint d'un acord de 2008 i, segons Martínez, aquest dijous van fer una "demanda nova" en aquest àmbit.

Va explicar que aquesta situació va requerir que Interior fes una anàlisi econòmica fora de la mesa de negociació després del qual van poder  elaborar una nova proposta per als sindicats consistent en un complement retributiu -- "en la mateixa línia de les propostes que s'estan fent al cos de Bombers" -- que contribuiria a l'equiparació salarial i que traslladaran a la Conselleria d'Economia i a Funció Pública perquè la validin.

Preguntat per la possibilitat que agents descontents s'organitzin per agafar la baixa per malaltia el 21 de desembre, va assegurar que el departament confia "absolutament" en els seus professionals.

Els sindicats celebren la trobada

El portaveu sindical de Mossos Pere García va celebrar en declaracions als periodistes que aquest dijous havien aconseguit que Interior hi hagi negociat i va dir que la nova proposta del departament és un punt de partida per a futures reunions.

Va puntualitzar, tanmateix, que la proposta d'Interior no és una mitja que els agradi perquè "dista molt" del que ells demanen i pot suposar que hi hagi diferències entre agents dels Mossos d'Esquadra.

També va dir que amb aquesta proposta del departament un agent de Mossos continuarà estant "per sota" de la retribució d'un bomber.