Els insults que Rafael Hernando (PP), secretari quart del Senat, va dedicar a Raül Romeva quan aquest prometia el càrrec de senador, quedaran impunes per decisió de la Mesa del Senat, que ha desestimat la petició dels senadors d’ERC Mirella Cortès i Bernat Picornell, que demanaven que es prenguessin mesures contra Hernando, en concret la seva reprovació.

“No procedeix accedir al que sol·licita” ha estat la resposta de la Mesa, malgrat que en el moment de la promesa del càrrec Hernando va interrompre el parlament de Romeva i posteriorment es va poder sentir com deia “que es foti, desgraciat”.

La setmana passada ERC va demanar la reprovació d'Hernando (PP) per haver insultat Raül Romeva després d'interrompre'l mentre feia el jurament d'acatar la constitució. L'escrit exposava que Hernando va incomplir l'article 84.3 del reglament de la cambra que impedeix interrompre els senadors, com també el 101.1 que indica que el president ha de cridar a l'ordre qui pronuncia paraules ofensives.

ERC, a més, va denunciar que la interrupció d'Hernando ni tan sols va constar en el diari de sessions i exigeix, per aquest motiu, que s'inclogui i que consti també "l'anormal interrupció" d'Hernando. La Mesa no ha satisfet cap d'aquestes peticions.