Els Mossos d'Esquadra blinden des de primera hora d'aquest matí el Parc de la Ciutadella, a l'entrada del Parlament, coincidint amb el ple d'investidura d'aquesta tarda. Els agents, tots ells del cos de Mossos, efectuen fins a sis controls de seguretat als cotxes que intenten accedir al recinte.

A l'exterior de l'edifici hi ha fins a cinc furgons de la brigada mòbil dels Mossos i diversos agents que controlen l'accés a la Ciutadella. Un cop dins, de camí al Parlament, hi ha fins a cinc barreres, formades tant per agents com per vehicles.

Mossos Ciutadella Carlota Camps

A més, a les zones properes al parc també hi ha vigilància. Prop de la Univesitat Pompeu Fabra, a l'altre extrem del parc, hi ha també dos furgonetes de la BRIMO.

El dispositiu s'ha muntat en el marc del ple d'investidura de Carles Puigdemont, que ha de començar a les tres de la tarda, i per evitar que el candidat de Junts per Catalunya accedeixi al Parlament degut a l'ordre de crida i cerca ordenada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Parlament Mossos

Cal recordar que el Tribunal Constitucional, després d'un recurs del govern espanyol, va dictaminar mesures cautelars per suspendre el ple, tret que Puigdemont vingués a la investidura amb autorització judicial. Un permís que el candidat no ha demanat en considerar que com a diputat de ple dret no el necessita.

L'operació d'aquest dimarts se suma als diversos controls que la policia ha fet durant els últims dies per evitar l'entrada al país del president Puigdemont. En aquest sentit, s'han fet des de controls a la Junquera i a altres punts de la frontera amb França, amb inspecció de maleters inclosa, fins a inspecció del clavegueram del parc de la Ciutadella.