La policia espanyola i la Guàrdia Civil han establert dos controls policials a l'accés a l'autopista a la Jonquera aquest dilluns en el marc del dispositiu de reforç posat en marxa pel possible retorn del president Carles Puigdemont per assistir al ple d'investidura previst per demà.

Agents dels dos cossos policials han aturat i han escorcollat diversos vehicles procedents de França. En un dels escorcolls, també s'ha activat la unitat canina per descartar que hi hagués droga dins del cotxe.

Diverses patrulles també estan fent escorcolls al Pertús. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va anunciar dimarts passat que es blindarien les fronteres i que es reforçarien els controls per evitar que Puigdemont pogués entrar a Catalunya i arribar al Parlament, encara que fos dins del "maleter d'un cotxe".

La vigilància a l'entorn del Parlament també és màxima. El matí d'aquest dilluns, la presència d'un helicòpter policial sobrevolant l'edifici de la cambra no ha passat inadvertida.

La sessió d'investidura, condicionada pel Tribunal Constitucional a la presència de Puigdemont, prèvia autorització del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, està convocada per a aquest dimarts a les 15 hores.