El regidor del Partit Socialista del País Valencià (PSPV) de l'Ajuntament de Vinaròs (Castelló), José Chaler, ha demanat disculpes per regalar a la regidora de Totes i Tots Som Vinaròs (TSV), Anna Fibla, una caixa amb un cap i vísceres de xai per l'amic invisible. El fet ha originat una crisi a l'equip de govern que comparteixen ambdós partits amb Compromís. En un comunicat, Chaler assegura que va regalar a Fibla una gorra de vellut i una caixa amb productes de fruita i verdura "lleugerament danyats" a més d'un cap de xai i les seves tripes. «Aquest segon regal que vaig plantejar en clau de broma, reconec que no va estar encertat i per això demano disculpes públiques», ha manifestat el regidor del PSPV.

A pesar de les disculpes demanades per José Chaler, la regidora afectada, Anna Fibla, ha demanat aquest dijous a l'alcalde de Vinaròs, el socialista Guillem Alsina, que cessi Chaler del seu càrrec al capdavant de l'àrea d'Urbanisme. A més, ha advertit que el TSV pretén seguir al tripartit només si es compleix aquesta petició. Al seu torn, el regidor socialista ha assegurat que dimecres passat va trucar a Fibla per disculpar-se personalment i que després li va enviar un missatge de text, però no va obtenir resposta.

Amb tot, José Chaler ha rebutjat profundament que "d'un fet de caràcter estrictament personal, per oportunisme electoral i personal, s'elevi en l'àmbit polític per treure rèdit a un any i mig d'eleccions i en plenes festes nadalenques". A més, el regidor de la rosa i el puny nega que fos un acte coordinat amb el seu partit per "ofendre, fer malbé o causar-los un perjudici". També ha assegurat que "ni de bon tros es tracta d'un regal en clau mafiosa o d'ofensa o equiparant-ho a un atac masclista com s'ha dit públicament".

Amb tot, segons l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, la decisió de cessar o no Chaler encara no està presa. En aquest sentit, això no obstant, ha manifestat que el regal “era totalment personal” i que “ningú sabia qui havia tocat qui ni sabíem el que un havia regalat a l'altre fins que es van obrir”. L'alcalde també va voler subratllar que “el que ha dit Fibla sobre les rialles és categòricament fals”. 

Finalment, Alsina ha explicat que es va disculpar amb Fibla la mateixa nit de l'amic invisible, també en número del seu grup municipal. I ha indicat que el fet no té res a veure amb el partit i que ésun afer personal. "El fet és molt greu, i per això estudiarem aquest tema amb l'executiva local i quan torna Chaler prendrem les decisions oportunes", ha sentenciat.

 

Imatge principal: Façana de l'Ajuntament de Vinaròs/ Ajuntament de Vinaròs