El govern municipal de Vinaròs (Baix Maestrat, Castelló) es podria trencar per un regal d'amic invisible. Segons ha informat aquest dijous Antena 3, un regidor de PSPV-PSOE ha regalat a una regidora de Totes i Tots Som Vinaròs (TVS) un present digne d'una pel·lícula de mafiosos: un cap sencer de xai, juntament amb quinze ulls i vísceres en bosses plenes de sang i verdura podrida. La identitat de l'amic invisible s'ha revelat, es tracta del regidor socialista d'Urbanisme, Esports i Salut, José Chaler. La víctima, la regidora podemita Anna Fibla, titular de Desenvolupament Local, Cultura i Patrimoni del mateix municipi.

jose chaler anna fibla

Els regidors de Vinaròs, José Chaler i Anna Fibla 

Producte de proximitat

Segons Fibla, els socis de govern van decidir celebrar l'amic invisible en un intent de "recompondre" la coalició i les relacions entre els membres. Tots els regidors i l'alcalde van obrir els seus presents, fins que va arribar el torn de Fibla. En una caixa de porexpan, Chaler havia escrit "producte de proximitat". "Vaig pensar que serien uns llagostins per a celebrar Nadal o una caixa de taronges. En desembolicar-ho vaig veure un tupper amb 15 o 16 ulls de xais morts", ha explicat. En aquell moment, la regidora va quedar perplexa i esgarrifada: "Vaig continuar obrint la caixa i vaig veure un cap de xai degollat i després les vísceres. Estava tot embolicat amb productes podrits: Carxofes, bledes...". Després de l'incident, Fibla va fer públic el seu desconcert: "No vaig entendre com podia estar passant-me això, ni a mi ni al meu partit. I mentrestant, alguns companys socialistes, entre ells l'alcalde, se'n reien". La regidora ha afirmat sentir por arran del regal: "En aquell moment em vaig sentir molt atacada i no vaig dir res. Vaig fer com si res hagués passat malgrat el que sentia, vaig sentir assetjament cap a la meva persona". 

Crisi de govern

Si les relacions dins el govern ja estaven molt tensades abans de Nadal, el 'regal' de Chaler ha estat la gota que ha fet vessar el vas. L'afer ha desencadenat en una crisi de govern i la petició dimissió de l'alcalde i el regidor socialista per part dels podemites o la dissolució del pacte de govern: “Aquesta situació trenca la dinàmica que ja estava molt malparada dins de l'equip de govern. L'hem valorat dins del partit i no podem continuar així. És inexcusable, una conducta intolerable venint d'un representant polític socialista. Això és un atac a TSV i totes les persones que ens han votat, i ataca la meva dignitat. En aquests dos anys i mig els atacs han estat maliciosos i continuats per part seva. S'ha creat un clima insostenible", ha asseverat Fibla.

 

Foto principal: l'Ajuntament de Vinaròs