Milers de persones han reprès aquest matí la segona jornada de les Marxes per la Llibertat. Igualada, Vilafranca del Penedès, la Garriga, Manresa i Malgrat de Mar han estat els punts de partides de les cinc columnes que segueixen avui el seu camí cap a Barcelona.

Després de l'èxit d'ahir les entitats organitzadores, l'Assemblea i Òmnium, han animat els ciutadans ha sumar-se a la mobilització pacífica en protesta per la sentència del judici al procés que finalitzarà demà a Barcelona. Òmnium ha difós un vídeo-resum de les primeres Marxes on anima a la participació: "Pels presos polítics, pels exiliats i per tots nosaltres, suma’t a les Marxes per la Llibertat!".

Igualada-Martorell

Poc després de les vuit del mati, unes 2.000 persones han reprès la Marxa per la Llibertat des d'Igualada. Molts han passat la nit al pavelló esportiu de la ciutat i, malgrat que les seves cares expressen el cansament acumulat, l'ambient continua del tot festiu i reivindicatiu. Per davant, els queda un recorregut de 23 quilometres fins al Bruc, on dinaran, i 18 quilometres més fins a Martorell, on dormiran.

Està previst que, en aquest punt, s'hi acumulin milers de persones, ja que s'hi afegeix la marxa provinent de Tarragona. Els manifestants caminen per l'A-2 i, als vorals de la via, s'hi acumula gent que els vol donar suport. Un dels moments més emotius d'aquesta marxa serà a l'interior del Túnel del Bruc, on cantaran 'Els Segadors'.

Vilafranca del Penedès-Martorell

Milers de persones s’han convocat aquest dijous a dos quarts de 8 del matí a la Ronda de Mar de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) per començar la Marxa, que ha sortit pocs minuts després de les 8. La majoria dels participants s’han afegit a primera hora des de les comarques properes per unir-se al centenar de manifestants que han passat la nit al pavelló firal de Vilafranca. La columna que ha sortit aquest matí caminarà per l’AP-7 fins a Sant Sadurní d’Anoia, on pararan per dinar.

Manresa-Sant Quirze del Vallés

A Manresa, centenars de persones han quedat a dos quarts de nou després que una cinquantena passés la nit al pavelló del Congost. Han enfilat la C-55 en direcció Barcelona, entre ells la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie. Dinaran a Vacarisses i faran nit a Sant Quirze del Vallès abans d'emprendre l'última jornada de marxa.

La Garriga-Sant Quirze

A La Garriga, centenars de persones han passat la nit entre el poliesportiu de Can Noguera i cases de veïns que han volgut acollir els manifestants. Han quedat a les 8 del matí i han començat a caminar per l'N-152 cap a Parets del Vallès, on dinaran. Hi participa l'alcaldessa de La Garriga, Dolors Castellà, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri. L'ambient segueix sent festiu, amb tractors encapçalant la marxa.

 

Malgrat de Mar-Premià de Mar

A Malgrat de Mar han quedat cap a les 8.30 hores. Un quilòmetre de persones, més d'un miler, talla l'N-II en els dos sentits de camí a Premià de Mar. Unes 800 persones, segons l'organització, han dormit al pavelló Germans Margall. Els organitzadors calculen que van caminar durant la primera jornada entre 10.000 i 12.000 persones, i que 3.000 van arribar a Malgrat.

Itinerari de les Marxes en la segona jornada

marxa dia 2

 

 

Consulta aquí les afectacions al trànsit