El president Quim Torra s'enfrontarà al seu segon judici per haver desobeït l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de retirar de manera permanent, i fora del període electoral, la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats de la façana del Palau de la Generalitat.

L'Audiència de Barcelona va desestimar el recurs d'apel·lació del 131è president de la Generalitat de Catalunya i avui ha rebut la notificació del seu segon judici. El jutjat penal de Barcelona ha comunicat que el judici començarà el 17 de març vinent i la sessió s'iniciarà a dos quarts de deu del matí.

La segona causa que s'instrueix des de la tardor de 2019 està relacionada amb una instrucció dictada pel TSJC a instància d'una entitat espanyolista: Impulso Ciudadano. Aquesta va demanar la retirada "permanent" de la pancarta que demanava la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats. La defensa al·lega que, per tant, "no es tractava d'una instrucció vinculada al període electoral, sinó d'un atac a la llibertat d'expressió indefinida".

 

La defensa del president Torra exposa que va demanar que s'inclogués la resolució 2381 de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa que insta l'estat espanyol d'aturar les causes contra els polítics successors dels qui havien estat empresonats i exiliats. Però que el Jutjat "no ha volgut demanar" a l'Assemblea del Consell d'Europa aquesta resolució i que, en cas que s'accepti al judici, "ja servirà la còpia que presenti la defensa".

Segons la defensa "es tracta d’una acusació que no s’hauria d’haver produït mai en compliment dels drets fonamentals reconeguts en la legislació actual espanyola, així com en la Carta Europea de Drets Fonamentals i en el Conveni Europeu de Drets Humans".

Aquesta serà la segona vegada que es jutgi a Torra per aquests fets, que ja li van costar la inhabilitació.

 

Quim Torra, ferm

"No s'aturaran mai. Però jo no em cansaré mai de defensar la llibertat de Catalunya. L'únic camí: obeir el mandat dels ciutadans, costi el que costi. No vull tuits de suport ni laments, vull que treballem realment per assolir la independència", ha assegurat a les seves xarxes socials.

torra TUIT

Amb aquest missatge el president Torra fa pressió als actuals líders independentistes per assolir la independència com a única solució i "no fer tuits ni laments".

L'oficina de Torra ja es va pronunciar quan es va desestimar el seu recurs: "Amb aquesta nova decisió, la justícia espanyola demostra un cop més la seva determinació repressiva en defensa d’un interès polític concret a favor de la unitat indivisible de l’estat espanyol. Al Regne d’Espanya no hi ha justícia per als independentistes catalans, tan sols set de venjança contra l’esclat democràtic que va arribar al seu punt àlgid l’octubre del 2017".

 

Imatge principal: El president Quim Torra. - Sergi Alcàzar