Sectors del PSOE aposten pel ministre d'Exteriors, Josep Borrell, per a encapçalar la llista per Barcelona al Congrés dels Diputats en les eleccions generals del pròxim 28 d'abril, segons ha constatat Europa Press a fonts socialistes i properes al president del Govern, Pedro Sánchez.

Sánchez i el seu entorn a La Moncloa veien Borrell com el candidat natural a encapçalar la llista del PSOE al Parlament Europeu en els comicis del 26 de maig, però el cap de la diplomàcia no acaba d'acceptar aquesta oferta.

Amb la confirmació del salt a la política nacional d'Inés Arrimadas, líder de Ciutadans a Catalunya, per a encapçalar la llista del partit taronja al Congrés dels Diputats, un sector del PSOE es planteja que Borrell sigui el número u en la seva llista per Barcelona. 

Si Borrell acceptés, desplaçaria a la seva companya en el Consell de Ministres Meritxell Batet, responsable de Política Territorial, a la segona posició. Batet era fins a principis de la setmana passada la candidata natural a encapçalar aquesta llista i és l'aposta de la direcció del PSC, que el seu Consell Nacional aprovarà la llista el pròxim 2 de març.

Dins del PSOE reconeixen que Borrell podria garantir un molt bon resultat per als socialistes si fos candidat en les generals.