Confirmat: la fins ara líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, canvia la cambra catalana pel Congrés dels Diputats. Després de molts rumors, ella mateixa ho ha anunciat aquest dissabte en un acte de campanya a Madrid al costat del president del partit Albert Rivera,  on ha concretat que es presentarà per ser la cap de llista del partit per Barcelona.

Arrimadas prendrà el relleu així a qui era el cap de llista de Ciutadans per Barcelona i portaveu al Congrés, Juan Carlos Girauta, que el 28-A es presentarà per Toledo

Ha justificat la decisió perquè, segons ha dit, "la llibertat i la convivència només arribarà a Catalunya si governa Ciutadans a Madrid" i ha assegurat que continuarà "defensant els constitucionalistes catalans silenciats, humiliats i menyspreats". "Seria justícia poètica que Rivera, un català, fos el proper president d'Espanya", ha dit.

Arrimadas ha donat la notícia en un discurs en què també ha carregat contra l'independentisme i ha assegurat que està "descontrolat" i "pren amb violència els carrers quan els dona la gana". "Ha arribat el moment de treure Sánchez de Moncloa i Torra i el separatisme del govern d'Espanya", ha critcat, assegurant que quatre anys més de govern serien un "negre futur pels demòcrates" espanyols.

El novembre passat El Nacional ja va avançar que el marit d'Inés Arrimadas, Xavier Cima, traslladava la seva activitat professional a Madrid. Aquest moviment avalava els rumors sobre la possibilitat que Arrimadas, portaveu de l'executiva nacional de Ciutadans, fes el salt definitiu a Madrid, confirmats finalment aquest dissabte.

Com queda Cs al Parlament?

De moment, no hi ha cap confirmació oficial però tot apunta que la candidata amb més punts per agafar el relleu d'Inés Arrimadas al Parlament seria l'actual diputada Lorena Roldán. Per la seva banda, Carlos Carrizosa continuaria com a número dos a la cambra catalana.