El congrés per a la creació de la nova Convergència que avui es posarà en marxa compta amb un document de bases fundacionals i una proposta de bases organitzatives que han de servir com a punt de partida del debat per a la nova organització. El document de bases fundacionals té set pàgines i el de bases organitzatives 42.

Tot i que el reglament del congrés deixa clar que no hi ha possibilitat de presentar les habituals esmenes prèvies a aquesta mena de cimeres, els diferents sectors del partit es proposen defensar les seves propostes durant el debat en les respectives comissions. Molts d'ells es presentaran amb els seus propis documents al congrés.

El sector proper a l'excoordinador del partit i actual conseller de Política Territorial, Josep Rull, ha elaborat un document sota el títol 15 idees per a un manifesto, a partir del qual defensarà les seves posicions.

També el sector que encapçala l'exconseller Germà Gordó, anomenat Nova Convergència i que ha anunciat que pensa presentar un candidatura per liderar el nou partit va presentar fa una setmana les seves propostes de cara al Congrés sota el títol Un nou partit per a un nou país.

De la seva banda, el sector conegut com a Generació Llibertat disposa d'un text de vint punts alguns dels quals ja estan incorporats en els textos que es debatran en el congrés que avui comença.

La setmana passada, Llibergència va aprovar sis eixos eixos fonamentals per al debat congressual que s'afegeixen als 20 punts bàsics per a un nou partit que ja havien aprovat.