El secretari general del Sindicat Autònom de Policia, el majoritari dins el cos dels Mossos, Pere Garcia, ha declarat aquest dimarts davant del Tribunal Suprem com a testimoni al judici al procés. Garcia ha defensat la tasca realitzada pel cos policial català aquella jornada i ha assegurat que les pautes d'actuació eren clares: seguir les ordres judicials.

Segons Garcia, s'havia acordat que havia d'haver-hi una "presència mínima" dels Mossos a tots els col·legis de Catalunya en un dispositiu "conjunt i únic" amb Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia. A la pràctica, però, no va ser així ja que a les reunions de coordinació celebrades durant aquella jornada, Garcia ha assegurat que només s'hi van presentar els Mossos i, més tard, els van dir que CNP i Guàrdia Civil "havien trencat el dispositiu".

Per part de la policia catalana, Garcia ha defensat que "no hi havia cap premissa d'infraactuació" i que el que el cos no volia és que "hi haguessin conseqüències personals". Sí que ha acceptat que "va arribar un moment de l'1-O que el dispositiu va sobrepassar els agents".