"No sé si hi ha nostàlgics fanquistes a Vox però no em preocupa". Així ho ha expressat el líder de Vox, Santiago Abascal, en una entrevista a El Programa de Ana Rosa a Telencinco. "No som ni feixistes ni antifeixistes" i ha afegit que "som antipodemitas i anticomunistes".

Preguntat per l'exhumació de Franco, Abascal ha exposat que "als morts cal deixar-los on són".

"Vox és un partit d'extrema necessitat per a Espanya", ha volgut deixar clar fugint d'etiquetes. "No estem preocupats en etiquetar-nos ni en defensar-nos dels estigmes" i ha constatat que "sabem que ens ha votat gent d'esquerres". "Defensem la unitat nacional i creiem en la llibertat dels espanyols" i ha insistit que "les autonomies ataquen les llibertats dels espanyols".

Violència de gènere i avortament

"La llei no combat la violència contra la dona", ha opinat sobre la derogació de la llei de violència de gènere. "No necessitem una llei que criminalitzi a l'home" i ha defensat que "vull una llei que també protegeixi als meus dos fills d'una denúncia falsa". "Plantegem una cadena perpètua per als violadors en sèrie", ha repetit.

Abascal assegura que des de Vox estan "completament" en contra a l'avortament. "Fins i tot les feministes més radicals pensen que l'avortament és dolent" i ha reiterat que "l'avortament no és un dret".

Immigració

"Els immigrants legals ens estan votant", ha assegurat el líder de Vox, que considera que les fronteres "han d'estar defensades". "Plantegem que la immigració sigui regulada" i ha insistit que ha de quedar clar el missatge que "no tot Àfrica cap a Europa".

"L'efecte crida és gravíssim", ha comentat. "Si els immigrants no troben feina se n'hauran d'anar".

"Volem una Europa en la qual Espanya tingui més sobirania" però asseguren que des de Vox no es plantegen la sortida d'Espanya de la Unió Europea.

Abascal ha assegurat que només reben finançament dels afiliats i a través d'algunes campanyes llançades per internet per a accions puntuals. A més, ha explicat que "a Andalusia, hem viscut a casa d'un amic per no gastar en hotels".

Què passarà a Andalusia?

Després d'aconseguir 12 escons a Andalusia, Abascal creu que "PP i Cs hauran de parlar entre ells i després trucar-nos", ha comentat repetides vegades. "No he parlat amb Rivera, amb Casado, sí", ha reconegut. "Pablo Casado em cau bé". "El debat sobre persones és erroni. L'important és que es produeixi una alternativa", ha acabat.

Després de les eleccions andaluses, el líder de Vox ha dit que "sortirem a guanyar les europees". I ha volgut remarcar que estan en contra de les llistes cremallera.