Santiago Abascal ha estat reelegit com a líder de Vox per quatre anys més, en una assemblea sense votació i a porta tancada on no s'ha comptat amb la participació del sector crític del partit. 

Segons informa el diari El País, aquesta decisió ha agafat per sorpresa als seus afiliats, que estaven seguint la reunió per streaming i, en cap cas, sabien que avui era el dia de decidir la presidència del partit. La proclamació d'Abascal s'ha conegut a través d'una nota de premsa i ha causat dubtes de la transparència del partit ja que Abascal no ha tingut cap oposició per ser escollit de nou president del partit. S'han modificat els Estatuts de la formació per tal de donar-li més poder al líder actual. 

Els serveis de seguretat han impedit l'entrada del sector crític del partit, VoxHabla, al·legant que no tenien cap càrrec públic ni orgànic, requisits indispensables per poder formar-hi part. 

El comitè electoral s'ha justificat en que la candidatura oficial és l'única que ha obtingut el suport del 10% dels afiliats i, per aquest motiu, s'ha proclamat directament guanyadora. Els Estatuts de Vox assenyalen que, en cas d'existir només una llista, s'ha de consultar amb els membres si volen que hi hagi una votació o si directament el fan president. Abascal ha escollit la segona opció.

Carmelo Gonzalez Vox - EFE

El líder de VoxHabla, Carmelo González, assegura que aquest fet demostra que existeixen irregularitats en el partit però que no té res en contra de la direcció del partit, sinó en la manera de gestionar-lo. La candidatura alternativa té previst fer una reunió amb els militants per exposar-los la seva intenció de crear una plataforma per "democratitzar" el partit.