La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha alertat que el govern espanyol "adoptarà tot tipus de mesures i decisions" perquè el president en funcions, Carles Puigdemont, no sigui investit a distància. En una entrevista a la Cope, la número dos de l'executiu espanyol ha defensat que aquesta investidura és "impossible", i ha instat el nou president del Parlament, Roger Torrent, a no violentar el reglament i a demostrar amb fets que hi ha un "canvi".

Sáenz de Santamaría no ha volgut valorar si el primer discurs de Torrent com a president del Parlament suposa un canvi perquè els governs no fan "comentaris de text" dels discursos. I ha afegit que ho valorarà per les decisions que el nou president de la cambra catalana prengui al llarg dels pròxims dies. "Espero que les prengui respectant la legalitat, el reglament i la Constitució. A partir d'aquí, jutjaré", ha conclòs. 

Per la vicepresidenta, l'informe dels lletrats és "molt clar" i, precisament per això, ha qualificat "d'impossible" una investidura a distància. En aquest sentit, ha advertit que s'adoptaran "tot tipus de mesures i decisions perquè no es produeixi".

Intimidacions?

La número dos del govern espanyol espera que Torrent no comenci la seva carrera política al capdavant de la Mesa "violentant les normes" i repetint "l'espectacle" dels dies 6 i 7 de setembre, que ha qualificat de "burla a la democràcia". En aquesta línia, ha garantit que si el nou president del Parlament pren una "decisió equivocada", el govern espanyol actuarà contra aquesta decisió. 

"Puigdemont ha arribat al final del trajecte. Pot prendre decisions poc racionals com ens té acostumats, però no pot ser president de la Generalitat. Ho sap, ho saben els seus i ho saben els independentistes", ha refermat.

D'altra banda, ha estat molt crítica amb Cs per no haver facilitat que el PP tingui grup parlamentari propi a la cambra catalana. Considera que l'actitud del partit taronja és "incomprensible i contraproduent". "Com més soldats siguem en la defensa de la Constitució, més possibilitats tindrem de guanyar", ha defensat