Continua la pugna entre el PP i Cs després que el 21-D el partit que governa a Espanya perdés set diputats a Catalunya. La configuració d'ahir del Parlament​ encara ha enrabiat més els populars, que ja no saben per on tirar per provar d'atribuir al partit liderat per Inés Arrimadas el triomf de l'independentisme.

De fet, els de Mariano Rajoy utilitzen la victòria de Cs pel que els convé, i mentre carreguen contra ells perquè el president de la cambra catalana sigui independentista, aprofiten per presumir que "ha guanyat el constitucionalisme en vots a Catalunya".

Així ho ha evidenciat la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, a Herrera en Cope, on ha criticat que els d'Arrimadas no hagin cedit un diputat al PP perquè poguessin formar grup propi i així fugir del grup mixt, que comparteix amb la CUP. Santamaría ha lamentat que no entén que "Cs doni la majoria als independentistes a totes les comissions per no cedir un diputat al PP", i ha fet pública la seva incomprensió posant damunt la taula que no entén "per què es priva d'un aliat", ja que considera que això "és contraproduent".

El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, en la mateixa línia que la número 2 de Rajoy, ha mostrat a Twitter la seva "preocupació" per la possibilitat que els independentistes controlin les comissions legislatives del Parlament "per la negativa de Cs a facilitar el grup propi als populars".

Soldats per la Constitució

Deixant ben clar que "com més soldats siguem en la defensa de la Constitució, més possibilitats tindrem de guanyar", Santamaría ha tornat a insistir que "quan prengui possessió del càrrec el nou president, es deixarà d'aplicar el 155", sempre que aquest nou cap del Govern no sigui el president en funcions, Carles Puigdemont, de qui ha tornat a subratllar que "no pot ser escollit amb una flagrant vulneració de la llei".

En aquest sentit, ha llançat a l'aire una possible amenaça contra ell quan ha recordat que "Puigdemont té una ordre de crida i cerca i les forces de seguretat de l'Estat fan molt bé la seva feina"; per començar, amb totes les actuacions que està portant a terme el govern estatal, ha fanfarronejat sobre el fet que ara ja no sent "ningú parlar d'unilateralitat".

I és que, gràcies a l'"aplicació solvent" de l'article 155 de la Constitució espanyola, l'executiu de Rajoy ha aconseguit "reposar la legalitat a Catalunya i frenar d'arrel la independència unilateral" i, precisament per tot això, la vicepresidenta espanyola ha insistit que el seu govern continuarà dialogant "dins la llei"; també ha manifestat que "aquest govern ni podia, ni pot, ni deixarà celebrar un referèndum a Catalunya".