Els grups del Parlament han demanat la compareixença de la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría; l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias; i fins i tot el director de La Razón, Francisco Marhuenda, a la comissió de l’Operació Catalunya, creada per investigar la presumpta operació de l’Estat espanyol per frenar l’independentisme. 

Un cop constituïda la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya fa una setmana, els grups han disposat d’un termini, que ha acabat aquest divendres, per presentar les propostes amb el llistat de noms que volen que compareguin com a testimonis. La llista de Junts pel Sí inclou, entre d’altres, les peticions de compareixença de Santamaría, el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido; el seu antecessor, Jorge Fernández Díaz; l’expresidenta del PP català i membre de la Mesa al Congrés, Alicia Sánchez Camacho; o el cap de gabinet del president del Govern espanyol, Jorge Moragas.

La compareixença de Santamaría i Moragas ja va ser aprovada en el marc de la Comissió d’Afers Institucionals, juntament amb les declaracions del delegat del Govern espanyol, Enric Millo; l’excomissari José Manuel Villarejo i el comissari Marcelino Martín Blas. Com que ja han estat aprovades, la comissió haurà de fixar el calendari d'aquestes compareixences.

Altres peticions, que s'hauran de debatre en la comissió abans de ser aprovades, són les de l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias; l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez; i l'exdiputat de la CUP i periodista, David Fernández. Per últim, Junts pel Sí també demana que prestin declaració periodistes com Ernesto Ekaizer, Carlos Quílez, Francisco Marhuenda, o el director d'OK Diario i experiodista de El Mundo Eduardo Inda. 

La sorpresa es dóna en el llistat que ha presentat el PP, que només reclama que comparegui una persona: l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que, a més, també ha estat citat pel grup de JxSí.