La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha culpat aquest dimarts els partits independentistes que Barcelona no hagi estat elegida seu de l'Agència Europea de Medicaments i ha considerat que aquestes forces polítiques són les més anticatalanes i les que més mal han fet en nom de Catalunya.

Sáenz de Santamaría s'ha expressat en aquests termes a la sessió de control al Govern espanyol del ple del Senat, en resposta a una pregunta del senador de Ciutadans Francisco Alegre, interessat a conèixer quina avaluació fa el Govern espanyol sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.



"A la fi s'ha demostrat que els partits independentistes són ara per ara els partits més anticatalans. Han fet més mal que ningú a Catalunya en nom de Catalunya", ha assenyalat la vicepresidenta.

Segons el seu criteri, encara que l'aplicació de l'article 155 ha permès restaurar la legalitat i la normalitat institucional, és tan "gran" el "deteriorament" de la convivència que costarà "moltíssima feina i esforç" revertir-ho.

I per aconseguir-ho, ha afegit, caldrà explicar "les veritats" i parlar de l'"egoisme i les mentides" dels independentistes, que han impedit, per exemple, que Barcelona sigui la seu de l'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès).