En el seu segon dia de campanya consecutiu a Barcelona, Soraya Sáenz de Santamaría s’ha tornat a reunir amb empresaris, i ha tornat a carregar contra el Govern de Carles Puigdemont. “Els que un dia parlen d’unilateralitat, i l’endemà de bilateralitat, obliden que el més important és la pluralitat”, ha criticat la vicepresidenta espanyola aquest dimarts. “Necessitem un Govern que respecti la pluralitat dins la legalitat”, ha defensat.

La dirigent espanyola ha esmorzat aquest dimarts al matí amb un grup d’empresaris a Foment del Treball, a Barcelona. És la segona trobada amb agents econòmics en menys de 24 hores, després que aquest dilluns es reunís, juntament amb Xavier Garcia Albiol, amb representants de gremis i associacions de restauració, turisme i comerç. Segons ha explicat, han posat en comú “preocupacions” per poder “abordar en un futur immediat el deteriorament econòmic i social que ha causat el procés independentista”.

En aquest sentit, segons Santamaría, els empresaris catalans li han traslladat la necessitat d’un nou model de finançament autonòmic, així com un impuls a la inversió econòmica i la necessitat que el nou Govern que surti de les urnes “torni als fòrums de diàleg”. Ha defensat la necessitat d’un Govern “que representi el conjunt dels catalans”, que no generi “fractura social”.

La vicepresidenta espanyola també s’ha referit a la iniciativa del PP al Congrés contra el boicot als productes catalans. Ha sostingut que ho han fet per animar tots els espanyols a consumir productes catalans “pel respecte que mereixen els empresaris catalans”, per posar de relleu la seva qualitat i “perquè ningú ha de pagar les conseqüències de la irresponsabilitat de l’exgovern independentista”. Ha dit que un boicot seria “absolutament irracional” i “contrari a la convivència”.

Santamaría no s’ha volgut pronunciar sobre si desitjarien que el vicepresident Oriol Junqueras fos deixat en llibertat perquè pogués participar en la campanya. “Nosaltres hem de gestionar la realitat tal com ve sense intervenir en les decisions d’altres poders”, ha assegurat.