Els ciutadans de Sant Quirze del Vallès han escollit canviar el carrer Alfons XIII per la d'1 d'Octubre, després de celebrar-se un procés participatiu en el qual s'ha votat la reforma de noms de tres espais del municipi.

Un 44,95% dels participants -d'un total de 563 persones- ha optat perquè el carrer Alfonso XIII passi a denominar-se 1 d'octubre i que ara en el ple d'abril, previst per celebrar-se el dia 26, haurà d'aprovar, ha informat aquest dijous en un comunicat l'Ajuntament, governat per ERC i ICV.

Aquest ha estat el resultat d'un procés participatiu iniciat el passat 12 de febrer, en el que la població va presentar més de 400 suggeriments i la Comissió de Nomenclàtor va portar a votació, entre els censats majors de 16 anys, la tres proposades que més suports van tenir.

En el cas de les opcions per al canvi del carrer Alfons XIII hi havia, a més de la d'1 d'octubre, carrer República i carrer Llibertat.

Les votacions es van realitzar entre el passat 22 de març i el 10 d'abril, i a més de la modificació del carrer Alfons XIII, també s'ha decidit que la Sala Històrica de la Patronal es denomini Sala Josep Brossa -amb el 40,56% dels vots- i la Sala Nova de la Patronal sigui Sala Salut Pastor -amb el 38,98%-.