Sant Cugat del Vallès ha canviat el nom de la plaça del Rei, que a partir d’ara s’anomenarà plaça de l’U d’Octubre. Així ho ha aprovat aquest dilluns el ple municipal de l’Ajuntament, amb els vots a favor del govern, la CUP i ERC. Tot i que hi havia altres propostes per rebatejar la plaça, com "Sota Campanes" o "de la República", finalment s’ha dut al ple la possibilitat de designar-la plaça de l'U d’Octubre a proposta de l’ANC, Òmnium Cultural i el CDR, que havien recollit signatures a favor d’aquest nom.

La portaveu del govern municipal, Cristina Pararia, ha defensat el canvi quan ha dit que vol ser un record del referèndum d’independència. “Volem fer honor a tot el que va passar l’1 d’octubre, a la democràcia i a la llibertat que volem assolir”, ha apuntat en la seva intervenció.

Per la seva banda, la portaveu del grup ERC-MES, Mireia Ingla, ha explicat a El Nacional que des del seu grup ja fa temps que s'havia demanat de canviar el nom de la plaça pel de plaça de la República. Tot i això, estan contents amb la proposta de l'ANC i Òmnium, perquè l'1 d'octubre "és una data que molts santcugatencs i santcugatenques no oblidarem", diu Ingla.