La Unitat de Règim Disciplinari de la Policia ha proposat sancionar amb cinc dies de suspensió de funcions l'inspector en cap José Manuel León Pujante per haver premiat José Luis Roberto Navarro, expresident i fundador del partit d'ultradreta Espanya 2000 durant els actes del Dia de la Policia a Paterna (País Valencià) de l'any passat. Tal com ha avançat ElDiario.es, la proposta de sanció considera que León Pujante ha comès una falta greu del règim disciplinari de la policia. "Omissió de l'obligació d'informar a la superioritat amb la diligència deguda de tot assumpte que, per la seva entitat, requereixi el seu coneixement o decisió urgent", estableix l'article 8 lletra c de la Llei Orgànica de Règim Disciplinari

Ara, la proposta de sanció ha de ser ratificada per la Direcció General de la Policia. Concretament, la proposta apunta que José Luis Roberto és una “persona públicament coneguda per la seva condició d'expresident del partit polític Espanya 2000 i per la seva relació amb l'Asociación Nacional de Empresas de Locales de Alterne (Anela)”. També recull que el reconeixement va tenir “ressò en nombrosos mitjans de comunicació a nivell nacional amb el consegüent menysteniment a la imatge de la Policia Nacional”. Val a dir que aquesta sanció de cinc dies de suspensió de funcions és la mínima que es pot fer per una falta greu, ja que l'agent pot arribar a estar suspès fins a tres mesos. Actualment, l'inspector en cap José Manuel León Pujante continua al capdavant de la comissaria de Paterna i l'agost vinent es jubilarà.

Qui és José Luis Roberto Navarro?

Més enllà de la seva activitat empresarial i política, Roberto Navarro és conegut per ser un dels impulsors de la causa judicial contra Mònica Oltra, exdirigent de Compromís. Oltra va ser acusada de protegir el seu exmarit en una causa d'abús a menors. Consegüentment, va dimitir de consellera d'Igualtat. Sobre aquest punt, escau esmentar que un informe policial recent ha resolt que Oltra no va participar en cap mena d'ocultació del cas que afectava la seva exparella. Roberto Navarro, que també és advocat, exerceix l'acusació particular de la menor tutelada per la Generalitat Valenciana que va denunciar els abusos de l'exmarit de Mónica Oltra. El reconeixement a Roberto Navarro es va realitzar al cap de tres mesos de la dimissió d'Oltra.

Finalment, el fundador d'España 2000 també exerceix d'advocat en la defensa d'alguns dels processats per les agressions per part de militants d'ultradreta a antifeixistes durant la Diada Nacional del País Valencià del 9 d'octubre del 2017 a València.