El director de TV3, Vicent Sanchis, ha reclamat al líder de Cs, Albert Rivera, que eviti les agressions a periodistes que van a cobrir actes de Ciutadans, com va succeir recentment al passeig Lluís Companys de Barcelona, on diversos assistents van agredir un càmera de Telemadrid pensant que era de la televisió catalana. Sanchis ha fet les declaracions a Catalunya Ràdio, després dels atacs que ha llançat avui Rivera contra TV3, a qui ha acusat de mentir.

"Cs o qualsevol entitat que convoca una manifestació és responsable absolutament del que passa arran de la convocatòria. És responsabilitat del seu servei d'ordre. No poden dir que tenen un infiltrat. Han d'impedir agressions. No n'hi ha prou a condemnar-ho. Cada vegada que Cs convoca un acte ha de vetllar i garantir que absolutament tots els periodistes hi poden treballar en condicions, amb tranquil·litat i en pau per fer la seva feina. Això és responsabilitat de Cs. Són ells els que ho han de garantir", ha insistit.

Sanchis ha reconegut que Cs té no només el dret sinó l'obligació de fiscalitzar els mitjans públics, però ha subratllat que això s'ha de fer sense traspassar els límits "de la responsabilitat, el rigor i el respecte". El director de TV3 ha advertit que no fer-ho d'aquesta manera pot impulsar alguns dels seus seguidors a "agredir els professionals de TV3". "I això, de cap manera", ha afegit. "La línia del respecte, el rigor i la responsabilitat no es poden creuar. Si algú considera que TV3 és una màquina de fer mal, a partir d'aquí alguna gent llavors es pot veure amb raó per agredir els professionals de TV3", ha insistit.

Sanchis ha demanat una reflexió a Cs en aquest sentit, de la mateixa manera que ells també analitzen totes les crítiques.